ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

2024-01-29

/Files/images/зображення_viber_2024-01-29_10-08-22-001.jpg

29 січня минає 106-та річниця бою під Крутами. Саме в цей день 1918 року кілька сотень молодих студентів, гімназистів, військових у нерівних умовах бою протистояли більшовицькій навалі. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священиків; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього захисту.

Завдяки сміливості та мужності їм вдалося завдати більшовикам втрат та затримати їхній наступ на Київ.

Ця битва стала легендарною та символізує патріотизм і самопожертву молоді в боротьбі за Українську Незалежність. Подвиг під Крутами — приклад для багатьох наступних поколінь. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.

До Дня пам'яті Героїв Крут за ініціативи ДЮГО "Міст" ХЛ №29 наша гімназія долучилися до історичного челенджу "Бій під Крутами - символ героїзму та відданості українській державі" , що складався з відповідей на запитання про пам'ятну подію та онлайн-виставки малюнків "Пам'ятай про Крути".

День пам'яті героїв Крут

Кiлькiсть переглядiв: 31